Jaskanac Ivan Hodak među petoricom policajaca na zavjetnom biciklističkom hodočašću za Međugorje

Petorica aktivnih djelatnika Interventne jedinice Policijske uprave karlovačke, hrvatskih branitelja, među kojima je i Jaskanac Ivan Hodak, krenuli su jučer iz Jastrebarskog na zavjetno biciklističko hodočašće do Međugorja

Petorica aktivnih djelatnika Interventne jedinice Policijske uprave karlovačke, hrvatskih branitelja, među kojima je i Jaskanac Ivan Hodak, krenuli su jučer iz Jastrebarskog na zavjetno biciklističko hodočašće do Međugorja.

Na ovo hodočašće policijski službenici odlaze s ciljem odavanja počasti domovini Hrvatskoj i kao zahvalu Majci Božjoj Međugorskoj, te kao zavjet koji su dali 2011. godine na ovakvom hodočašću sa željom da se u Jastrebarskom postavi spomenik domovini koji prikazuje brončani križ „Tri Trojstva“, odnosno Rođenje-Muku-Uskrsnuće. Spomenik je umjetničko djelo velečasnog Zlatka Suca i postavljen je 16. rujna 2016. godine.

Hodočasnike su ispred Spomenika u Jastrebarskom ispratili njihove kolege iz PU karlovačke, na čelu sa zapovjednikom interventne jedinice, članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko i gradonačelnik, Zvonimir Novosel.

Dolazak u Međugorje predviđen je u utorak, 25. lipnja oko podneva. Na svom putu do Međugorja policijski službenici odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima na Turnju, u Budačkoj Rijeci i na Plitvicama, a zaustavit će se i u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.