Jastrebarsko bogatije za 28 vatrogasnih dočasnika

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, u nešto manje od dva mjeseca, provedeno je osposobljavanje za zvanje vatrogasnog dočasnika. U 83 sata koliko je trajalo osposobljavanje, kandidati su stekli potrebna znanja i vještine ne temelju Programa o osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova.

Nakon odslušanih predavanja, 28 kandidata iz 9 vatrogasnih postrojbi pristupilo je pismenom dijelu ispita te nakon toga i završnoj vježbi koja je jučer održana u Jastrebarskom, na prostoru bivše vojarne. Završnom vježbom koju su osmislili zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Goran Batušić i tajnik Goran Dikšić, koji su ujedno i provodili praktični dio osposobljavanja, kandidati su pokazali da su u potpunosti savladali program osposobljavanja i time uspješno položili i ispit za vatrogasnog dočasnika.

Završnoj vježbi nazočili su zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik stožera civilne zaštite grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Vedran Boričević, te članovi zapovjedništva predsjedništva gradske vatrogasne Zajednice.