Jastrebarsko različitim projektima vodi brigu o najmlađima

Stoti ovogodišnji zahtjev za priznavanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta, početkom listopada, Gradu Jastrebarskom podnijeli su Elena i Kristijan, ponosni roditelji malenog Ivana Haramija, a iste su tom prigodom tradicionalno uz čestitke, lijepe želje i prigodne poklone posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici.

-Projekti ulaganja u mališane uvijek će biti prioritet Grada Jastrebarskog, a tradicionalni posjet je samo mali znak pažnje i podrška roditeljima. Od 2003. godine iz Proračuna je u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno oko 6,2 milijuna kuna. Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost- rekao je, prilikom posjeta, gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Naime, gradonačelnik Jastrebarskog i njegovi suradnici, posjetili su roditelje Elenu i Kristijana Haramija koji su podnijeli ovogodišnji 100. po redu zahtjev za pomoć za novorođeno dijete. Njihov sin Ivan rođen je 28. rujna i druga je prinova u mladoj obitelji iz jaskanskog naselja Prilipje. Gradonačelniku i njegovim zamjenicima na posjeti su se zahvalili roditelji Haramija, a uz najljepše želje, mališani Ivan i njegova četiri godine starija seka Mia od gradonačelnika su dobili prigodne poklone.

-Obradovao nas je posjet Gradonačelnika. Zahvaljujemo na darovima i lijepo je znati da se Grad brine o svojim najmlađim građanima- rekao je Ivanov tata, Kristijan Haramija.

Grad Jastrebarsko u ovoj je godini do sada zaprimio oko 115 zahtjeva za opremu za pomoć novorođenog djeteta.