JEDNOGLASNO ZA REBALANS PRORAČUNA OD 24,7 MILIJUNA KUNA – Najveći dobitnik Vatrogasna zajednica

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava vijećnici su jednoglasno usvojili prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je povećan za 4,4 milijuna kuna zahvaljujući sredstvima iz Kohezijskog fonda te sada iznosi 24,7 milijuna kuna

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava vijećnici su jednoglasno usvojili prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je povećan za 4,4 milijuna kuna zahvaljujući sredstvima iz Kohezijskog fonda te sada iznosi 24,7 milijuna kuna.

Već sada je to rekordan proračun općine, koja je 2017. godine imala proračun od tek nešto više od 7 milijuna kuna. No, općinska administracija pod vodstvom načelnika Tomislava Okroše dokazala je kako se upornim radom može, što pokazuju i rezultati.

-Kvalitetnim punjenjem kroz Kohezijske fondove, kroz mjere naplate dugovanja koje su iznosile više od milijun kuna došli smo do ovakvog proračuna. U dvije smo godine proračun iz 2017. tri puta povećali- naglasio je načelnik Okroša.

Najveće povećanje ovim rebalansom osjetit će Vatrogasna zajednica koja će dobiti dodatnih 330 tisuća kuna za nabavku novog vozila i potrebne opreme. Od novih projekata u planu je rekonstrukcija Društvenog doma u Marinkovcu, postavljanje umjetne trave na igralištu u Dubravi te izgradnja novih grobnica na groblju u Dubravi.

-Uz naš predan rad, bila je potrebna sinergija Općine Dubrava sa Zagrebačkom županijom, Vladom Republike Hrvatske te europskim fondovima. Samim time smatram da je za kvalitetno poslovanje i kvalitetan život u jedinicama lokalne samouprave potrebna stabilna Vlada i zastupnici u europskom parlamentu koji će kvalitetno zastupati interese svih naših jedinica kako bi imali ravnomjeran razvoj- istaknuo je načelnik Okroša, koji se nada kako će ovaj iznos proračuna biti i premašen.

Isto tako vijećnici su upoznati i izvršenjem lanjskog proračuna u kojem je ostvaren višak od 1,4 milijuna kuna, što s viškom iz prijašnjih godina iznosi 2,7 milijuna kuna. I ovakvo izvršenje proračuna vijećnici su jednoglasno usvojili, kao i odluku o kupnji urbane opreme (koševa i klupa) koja će se postaviti u svako selo, komunalnog stroja za prikupljanje rasutog otpada te nove kosilice za košnju trave.