Josip Sesar: Kod nas nikada nije nedostajalo talenata

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Svetom Martinu na Muri priprema se za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kini. Nakon pobjeda u lipnju protiv Italije i Rumunjske, Hrvatska je ostala u igri za plasman na Svjetsku smotru. Kako bi se u tome i uspjelo u naredne dvije utakmice protiv Litve koja je na rasporedu 14. rujna u Osijeku te Poljske s kojom se igra 17. rujna u Gdanjsku bit će potrebno izvući pozitivan rezultat.

O nadolazećim utakmicama, kao i o nastupu reprezentacije na turniru u Kini gdje je osvojeno prvo mjesto, ali i o sjajnom uspjehu kadetske vrste porazgovarali s trenerom KK Gorice Josipom Sesarom, koji je i dio stručnog stožera izbornika Dražena Anzulovića.

Velika vam je čast ukazana što ste se našli u stožeru izbornika Anzulovića. Nakon dobrog odrađenog posla u lipnju, sada vas očekuje novi izazov, susreti protiv Litve i Poljske pred vratima su. 

Za svakog trenera i svakog igrača velika je stvar nastupati za svoju zemlju. Ja sam dobio tu čast da budem njegov pomoćnik. Iza nas je dobar prvi ciklus gdje smo pobijedili Italiju i Rumunjsku, no sada je pred nama glavni posao. Ove dvije utakmice od iznimne su važnosti. Vjerujem kako to možemo izvući, te da ćemo uzeti te dvije pobjede te lakše gledati prema Kini i Svjetskom prvenstvu.

Kina je reprezentaciji ovog ljeta ostala u lijepom sjećanju jer je takozvana B reprezentacija nedavno bila najbolja na turniru Borislava Stankovića

Momci koji su bili tamo prezentirali su zemlju u pravom stilu. Odigrali su sjajan turnir, što pokazuje i to da su Karlo Žganec i Josip Bilinovac bili u petorci turnira. Uz to Bilinovac je proglašen za MVP-a turnira. Sve u svemu možemo biti zadovoljni , jer smo dobili uvid u igrače koji nisu u prvom planu za A selekciju.

Hrvatska košarka ovog je ljeta imala dosta razloga za zadovoljstvo, koje je dodatno upotpunjeno osvajanjem zlatnog odličja na Europskom prvenstvu za kadete koje je održano u Novom Sadu.

Kod nas nikada nije nedostajalo talenata. Sada s njima treba samo raditi, jer ovo što su napravili je sjajan rezultat i velika stvar. Njih sada treba pravilno usmjeravati, a ja se potajno nadam da bi neki od tih momaka mogao doći kroz godinu dvije i tu kod nas u Veliku Goricu i odigrati jednu sezonu, kao što su ti napravili Žižić ili Zubac. Ovakvi rezultati daju nam s pravom da se ne bojimo za budućnost hrvatske košarke.