Juniori Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva

Za finale će Hrvatska igrati sutra od 20,30 sati protiv Portugala

Juniorska rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Španjolskoj. Do tog uspjeha izabranici trenera Davora Dominikovića stigli su nakon pobjede od 27:24 nad Tunisom.

-Čestitao bih prije svega dečkima što su sačuvali hladnu glavu, kada smo u drugom poluvremenu u nekoliko navrata, imali priliku da se odvojimo na 6-7 pogodaka razlike, ali to nismo uspjeli pa nas je ponovno čupala obrana. Tako je bilo u nekim trenucima i u prvom poluvremenu. I trener Dinko Đanković i ja stalno ponavljamo, i nećemo odustati od toga obrana i samo obrana- o utakmici će izbornik Davor Dominiković.

Hrvatska je do sada u dva navrata igrala u završnicama Svjetskog prvenstva, no uvijek su naši rukometaši ostajali za korak prekratki, osvajajući drvenu medalju.

Protivnik izabranicima trenera Dominikovića u polufinalu će biti Portugal s kojim smo se već susreli u grupnoj fazi, gdje smo upisali pobjedu.

-Što se tiče Portugala, ponovit ću ono što sam i ranije govorio, oni su za mene i prije prvenstva bili favorit broj jedan. Nakon naše utakmice prišao sam njihovom izborniku i to ponovio, te mu rekao da ćemo se mi sigurno ponovno sresti- najavio je susret izbornik Dominiković.

Drugi polufinalni par čine Francuska-Egipat, a susreti su na rasporedu u subotu od 18 te 20,30 sati.