fbpx

Nedjelja, 11 Studeni 2018 17:30

FOTO: Došel je došel sveti Martin...

Napisao

Uoči današnjeg blagdana svetog Martina, Turistička zajednica Grada Jastrebarskog u suradnji s Gradom organizirala je proslavu Martinja na Štrossu, što je bio i svojevrsni uvod u proslavu Dana Grada. Na ovaj način u ležernoj i opuštenoj atmosferi želio se proslaviti ovaj vinogradarski svetac, a tom prilikom jaskanski vinari ponudili su svim posjetiteljima degustaciju svojih ponajboljih portugizaca. Osim u vinu, moglo se uživati i sirevima, kestenima, ali i gastronomskoj ponudi.

-Jako je lijepo u ovoj jesenskoj atmosferi proslaviti Martinje. Idemo malim ali sigurnim koracima, a kako ćemo u budućnosti slaviti Martinje još ćemo vidjeti- ispričala nam je Petra Masnec iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

Proslavi na otvorenom odazavo se i prvi čovjek grada, Zvonimir Novosel sa svojim suradnicima Domagojem Šlatom i Stipom Bučarom.

-Martinje je tradicija koju treba očuvati, a u neku ruku i zaštitni znak ovoga kraja. Ja želim vjerovati da će se ova tradicija još jače produbiti- rekao nam je gradonačelnik Novosel, čiji Grad u utorak, 13. studenoga slavi svoj Dan.

-13.studenoga je dan novije jaskanske povijesti, jer Jaska svoju povijest ima dugu već 769 godina i ponosni smo na činjenicu da je tada Bela IV. dao Jastrebarskom povelju slobodnog trgovišta, odnosno grada. Ovo su dani kada se toga trebamo prisjetiti i prigodno proslaviti- zaključio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti