Karate kup Mladosti okupio 567 natjecatelja

Jedno od najstarijih karate natjecanja u Hrvatskoj je međunarodni karate kup Mladosti, koji je jučer po 31. puta održan u Sportskoj dvorani Žeravinec uz sudjelovanje 567 natjecatelja iz 61 kluba iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Natjecanje je održano u katama i borbama za uzrast od 6 do 15 godina.

-Karate klub Mladost jedan je od brendova Ivanić-Grada; uz naša tri crna zlata – naftu, Naftalan i bučino ulje – sport je četvrti brend po kojem je Grad poznat. Karate je zahtjevna tehnička disciplina koja razvija sve ekstremitete i motoričke vještine, a 2020. godine karate će biti službeni sport Olimpijskih igara. Zahvaljujem se svim sponzorima i onima koji su pomogli u organizaciji natjecanja; Gradu Ivanić-Gradu, Zagrebačkoj županiji, Gradskoj zajednici sportskih klubova Ivanić-Grad, kao i velikoj pomoći članova Karate kluba Mladost i njihovih roditelja- rekao je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost.

Ovogodišnji turnir otvorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je tom prilikom istaknuo kako sport zauzima važno mjesto u svakodnevnom životu grada.

-Ponosan sam što imamo u našem gradu takav klub – Karate klub Mladost koji opstaje već generacijama, a dokaz toga je i ovaj turnir koji traje već 31 godinu. Naravno, za Ivanić Grad, koji se želi pozicionirati kao grad sporta i grad mladih izuzetno je važno da imamo jedan ovakav međunarodni turnir; da okupljamo ovoliko mladih, ovoliko djece. Grad je dosad pomagao i pomaže u sportu i u financijskom dijelu i proračunski; ove godine je više novaca izdvojeno za sport nego prethodne godine- kazao je gradonačelnik. 

 

 

 

 

 

 Zoran Ožetski