Kome to pogoduje samoborski gradonačelnik Krešo Beljak?

Grad Samobor na čelu kojeg je HSS-ovac Krešo Beljak pokrenuo je izmjene Urbanističkog plana kako bi se na jedinom samoborskom jezeru Bobovica osigurala gradnja kampa

Grad Samobor na čelu kojeg je HSS-ovac Krešo Beljak pokrenuo je izmjene Urbanističkog plana kako bi se na jedinom samoborskom jezeru Bobovica osigurala gradnja kampa. No, da bi to bilo moguće potrebno je prodati samo jezero, kao i okolnu zemlju koja je namijenjena rekreaciji građana.

-E, nećete od mene napraviti HDZ-ovca!- poručio je samoborski gradonačelnik, a prenosi 24 sata koji je i otkrio cijelu priču oko prodaje gradske imovine.

Naime, Grad je objavio natječaj kojim prodaje 40.610 četvornih metara jezera Bobovica i okolne zemlje, te još 1750 kvadrata na kojoj je trenutačno kuća u kojoj je ribolovno društvo Samobor za početnu cijenu od 3,5 milijuna kuna. Preračunato, prosječna cijena kvadrata je 82 kune.

Prema informacijama kojima raspolaže Vladimir Skendrović, predsjednik Kluba HDZ-ovih vijećnika tvrtka koja je iskazala interes za kupnju je Nord produkt, koja u blizini ima svoje pogone, a između ostaloga bavi se prodajom mobilnih kućica.

-Žalosno, da mi za razliku od ostalih gradova koji uređuju takva područja uz rijeke i jezera, mi svoje prodajemo- poručio je Tomislav Masten iz oporbenog HDZ-a.

Trenutno se na postojećoj lokaciji mogu graditi tek pomoćni objekti, dok bi se ako prođe prenamjena osigurao prostor za kampiranje, hotel, motel, restoran i prometne površine. Samim, time takva površina ima daleko veću cijenu. Konačnu odluke o tome donijet će Gradsko vijeće, gdje većinu drže političke stranke sklone Beljakovoj politici.