Komunalna naknada u Dugom Selu ostala na istoj razini

Najveći prijepor na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela vodio se oko komunalne naknade. Prema gradonačelnikovu prijedlogu vrijednost boda i dalje bi ostala na 0,40 kuna po četvornom metru, a jedina se promjena odnosila na obračun koeficijenta zone. Takvom odlukom gradski bi se prihodi povećali za 10 posto, odnosno za 500 tisuća kuna.

-Na ovaj način osigurala bi se kvalitetnija infrastruktura za sve građane- kratko je rekao gradonačelnik Nenad Panian.

Takav prijedlog nakon uloženog amandmana od strane vladajuće većine u gradskom vijeću nije prošao, čime je komunalna naknada ostala na istoj razini, ali je usklađena s novim zakonskim obavezama zbog čega je i održana današnja sjednica.

-Trebalo je malo bolje raspodijeliti ulice i napraviti zone, jer ne treba uvijek sve ići na teret građana- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

U donesenu odluku uvršten je amandman Stjepana Štefinovca kojim se ukida komunalna naknada za domaćinstva s manje od 2000 kuna prihoda, te amandmani Siniše Kljajića kojima je iskazana socijalan osjetljivost.

Dječji vrtić Vrapčić proširuje kapacitete

Vijećnici su s oduševljenjem prihvatili i odluku kojom se Dječji vrtić Vrapčić oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa zbog proširenja trenutnih kapaciteta. Trenutno taj vrtić pohađa 100- tinjak mališana, a izgradnjom novih prostora otvorilo bi se još toliko mjesta.

-Ovo je spas s neba- kratko je prokomentirao gradonačelnik Panian.

Svi vijećnici ovu su odluku podržali jednoglasno, kao i to da se plaćanja komunalnog doprinosa oslobodi Osnovna škola Josipa Zorića te Osnovna škola Ivana Benkovića zbog izgradnje kotlovnice.

Miroslav Škrlec i dalje ravnatelj Sportskog centra Dugo Selo

Vijećnici su na novi četverogodišnji mandat na mjestu ravnatelja Sportskog centra Dugo Selo izabrali dosadašnjeg ravnatelja Miroslava Škrleca, koji se jedini i prijavio na natječaj. Između ostaloga, jednoglasno su podržane i odluke o davanju odobrenja izgradnje triju stambenih zgrada.