Posjeti spar.hr

Košarkaši Samobora novi prvoligaši

Na adresu kluba od strane HKS-a stigla je pozivnica da sljedeće sezone igraju u Prvoj ligi, što je i prihvaćeno

Sezonu ranije košarkaši Samobora ostvarili su ulazak u Prvu ligu. Naime, na adresu kluba od strane HKS-a stigla je pozivnica da sljedeće sezone igraju u Prvoj ligi, što je i prihvaćeno.

-Vjerujte, sve nas u klubu je ta vijest iznenadila- na prvu će predsjednik kluba Miro Kelečić.

Do „preskakanja razreda“ došlo je spletom raznih okolnosti. Sve je zakotrljala priča o odlasku Cedevite u Sloveniju, čime je ostalo prazno mjesto u Premijer ligi u koju je ušla Dubrava. Time je ostalo upražnjeno mjesto u Prvoj ligi u koju se ukrcao Samobor.

-Nekolicina klubova dobila je poziv za nastup u tom stupnju, ali nemaju ni uvjete ni konkurentne momčadi pa je tako, na neki način, došao red i na nas. Mi smo u svemu bili najbolji i eto, sada smo i prije zacrtanog plana došli u priliku postati prvoligaši. Još uvijek smo svi na okupu, iako je ljeto i mnogi odmaraju. Naša uprava je u punom pogonu, igrači sa svojim trenerima u punom trenažnom procesu- rekao je Kelečić te poručio kako je ovo izuzetno velik pomak za samoborsku košarku.

-Sada još i nismo potpuno svjesni nove pozicije, ali idemo dalje- za kraj će Kelečić.

U novoj sezoni košarkaše Samobora s klupe će predvoditi iskusni Zdravko Radulović, koji u posljednjih mjesec dana radi s igračima koji će nositi dres Samobora. Njegova desna ruka bit će dosadašnji trener seniora Marin Sedlar, koji je ujedno trener juniora.