Krapina ponovno povezana sa Zagrebom

Jutros je ponovno uspostavljena dnevna autobusna linija na relaciji Krapina – Zagreb, a među putnicima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Gradonačelnik je istaknuo da je Krapinčanima, osim ponovo uspostavljene redovite linije, osiguran i besplatan prijevoz na Advent u Zagrebu svakog vikenda.

-To je najmanje što možemo učiniti za naše susjede. Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovitih linija dok se ne realizira projekt integriranog prijevoza- rekao je gradonačelnik te je dodao da su Zagreb i Zagorje usko vezani i da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati.

Uz gradonačelnika su na prvu vožnju obnovljene linije krenuli: saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Prve putnike ispratio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

-Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali je još puno manjih općina bez ikakvoga javnog prijevoza. U proračunu za 2019. smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na sastanku koordinacije svih načelnika i gradonačelnika to je jedna od glavnih tema- rekao je župan Kolar.

Osim redovite autobusne linije s polaskom u 6,30 sati iz Krapine i sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 16,30 sati, besplatan autobus za Advent u Zagreb subotom i nedjeljom polazi u 15,00 sati iz Krapine te se vraća u 21,00 sat.