Kreće uređenje Društvenog doma u Svinjarcu

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava, jednoglasno je donesena odluka o izvođaču radova na rekonstrukciji Društvenog doma u Svinjarcu

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava, jednoglasno je donesena odluka o izvođaču radova na rekonstrukciji Društvenog doma u Svinjarcu. Spomenute radove vrijedne 159 tisuća kuna obavit će Vinter gradnja, koja je dala najnižu ponudu.

-Nakon završetka i uređenja domova u Novoj Kapeli i Dubravskom Markovcu nastavljamo dalje s uređenjem naših domova- istaknuo je izvjestitelj Antonio Badrov.

Vijeće je također prihvatilo izvješće o Izvršenju programa gradnje reciklažnog dvorišta, gdje je izvjestitelj Antonio Badrov napomenuo kako je projektna dokumentacija za izgradnju izrađena te ju je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

-Pripremne radnje su odrađene, a uskoro će se objaviti i natječaj- kazao je Badrov.

Pred vijećnicima se našao i niz točaka o zaštiti od požara te korištenju mehanizacije u slučaju potrebe, a prihvaćen je i Plan evakuacije i zbrinjavanja turista u slučaju većih nesreća ili katastrofa na području općine.

Za vrijeme aktualnog sata moglo se čuti kako je dug na ime komunalne naknade za 2018. godinu veći od 1,8 milijuna kuna.

-To se više neće tolerirati, radi čega se šalju opomene i ovrhe, nakon čega je priljev sredstava veći. Veliku pažnju usmjerili smo upravo na rješavanje toga problema- rekao je načelnik Okroša, koji je vijećnike upoznao i s planom nabavke 80 klupa i 60 koševa za smeće koji bi trebali stići do kraja mjeseca na općinsku adresu, nakon čega će se postaviti po svim mjesnim odborima.