Lea Mlinarević Skender na čelu Udruge Z-eko

Udruga za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora „Z-EKO“ ponovno je aktivna. Održana je izvanredna i izborna skupština Udruge, koja je za predsjednicu izabrala mladu poljoprivrednicu Leu Mlinarević Skender koja se bavi ekološkom proizvodnjom aronije. Za potpredsjednike su izabrani Ksenija Piršljin, voditeljica ekološkog uzgoja na najstarijem hrvatskom ekološkom imanju Zrno i Dragutin Volarić veteran ekološke proizvodnje meda i dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Spomenuta Udruga osnovana je 2001. godine, ali od 2009. godine nije bila aktivna.

-Ekološka poljoprivreda izuzetno je značajna i perspektivna i želja nam je bila okupiti i ponovno potaknuti proizvođače s područja Zagrebačke županije da se uključe u rad Udruge što smo i uspjeli jer je interes proizvođača velik- izjavio je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Cilj Udruge je okupljanje i organiziranje članova radi unapređivanja razvitka ekološke poljoprivrede, razmjene iskustava i pružanje stručne pomoći svojim članovima za što uspješnije stvaranje, promicanje i plasman ekološki proizvedene hrane, te očuvanje okoliša i ruralnog prostora.