Lovačko društvo Srnjak proslavilo 20. godina rada

Ovom su prilikom članovima uručena odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza te zahvalnica od strane gradonačelnika Novosela

Lovačko društvo Srnjak iz Volavja, proteklog je vikenda proslavilo 20. godina postojanja. Svečana sjednica održana je u kleti Jana u Prodin Dolu, gdje je o bogatoj povijesti društva govorio tajnik Vedran Slijepčević. Društvo danas broji 27 članova koji upravljaju lovištem “Bukovica-Močvarski breg”, a slovi kao prvo i dosad jedino lovačko društvo u Hrvatskoj koje je dobile prestižno priznanje CIC-ove komisije za razvoj međunarodne suradnje.

Slijepčević je iskoristio priliku i istaknuo kako su vrijedni članovi potpuno tehnički i biološki uredili lovište, koje su 1999. godine zatekli u devastiranom stanju. Također, kupili su tradicionalnu drvenu kuću i prenamijenili je u lovački dom, a uz lovačke sjenice i kukuruzane, opremili su lovište s 10 visokih čeka, 19 visokih zasjeda i 42 hranilišta za raznovrsnu divljač.

Naposljetku, ovom su prilikom članovima uručena odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza te zahvalnica za doprinos očuvanju lovstva jastrebarskog kraja od strane gradonačelnika Zvonimira Novosela.