Magazin krajem kolovoza u Rugvici

Poznat je program proslave povodom Dana općine Rugvica

Kraj kolovoza i početak rujna već tradicionalno je rezerviran za obilježavanje Dana općine Rugvica. Početak slavlja je na blagdan Velike Gospe kada će se u Savskom Nartu održati podjela vola i pića.

-Ove godine imamo nešto skromniju proslavu, jer smo odlučili značajan dio sredstava uložiti u obnovu crkvenog tornja. Neće biti kao i lani zabava na otvorenom- kazao je načelnik Mato Čičak.

Nastavak je 24. kolovoza kada će KUD Posavka održati smotru folklora „Pjesmom i plesom kroz Oborovo“. Vrhunac proslave trebao bi biti koncert Magazina, koji će se održati 30. kolovoza u velikom šatoru na betonskom igralištu kod Osnovne škole Rugvica.

Dan kasnije održat će se smotra folklora u organizaciji KUD-a Hrvata BiH Rugvica, natjecanje u trapu u Svibju, Rugvička kotličijada, vatrogasno natjecanje, roštiljada te egzibicijska utakmica Općina Rugvica-Ministarstvo poljoprivrede. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se 7. rujna kada će istaknutim pojedincima, najboljim učenicima i studentima biti uručena priznanja i nagrade.

-Moj je prijedlog da nagradu za životno djelo ove godine dodijelimo velečasnom Stjepanu Levaniću i Stjepanu Špoljarcu, koji su jako puno pridonijeli ovom našem rugvičkom kraju- istaknuo je načelnik Čičak.

Istog dana održat će se i 8. ribarsko lađarske večeri gdje će posjetitelje zabavljati TS Fijaker, a u sklopu toga održat će se i smotra folklora KUD- a Tančec.