Pogledajte letak

Marija Gorica kreće u rekonstrukciju vodovoda u Kraju Donjem

Jedan od problema s kojim se svakodnevno susreće Marija Gorica, pitanje je vodovodne mreže u Kraju Donjem, gdje se u posljednje vrijeme često događa da mještani nemaju vode. Kako je vodovodnim cijevima došao kraj roka trajanja, Općina kreće u realizaciju tog izuzetno važnog projekta.

-Projektna dokumentacija je gotova. Procijenjena vrijednost zamjene cijele vodovodne mreže je više od 5 milijuna kuna, zbog čega smo u pregovorima Hrvatskim vodama, te Zaprešić d.o.o.. Mi svi skupa znamo kako nam je indeks razvijenosti veliki, u šestoj smo skupini, zbog čega više ne možemo dobiti 80 posto financiranja iz Europskih fondova, kao ni s nacionalne razine. Idemo korak po korak, i vjerujem kako ćemo riješiti taj problem- ispričala nam je načelnica Marica Jančić.

Također, prilikom razgovora načelnica nam je najavila i drugi veliki projekt za Marija Goricu- uređenje trga u Marija Gorici.

-Taj smo projekt prijavili na mjeru 7.4.. Prvi puta nismo prošli, no vjerujem kako će drugi pokušaj imati svoj odjek, te da ćemo krenuti u realizaciju. Ovaj trg između ostaloga donosi sigurnost, jer želja nam je da to bude pješačka zona. Uz to, povezivanjem svih sadržaja koji se sada tu nalaze dobili bi jednu lijepu i smišljenu cjelinu- za kraj će načelnica Jančić.