Marijan Kustić: Uz ovaj sjajan rezultat, ono što posebno veseli je jedinstvo

Uoči nedjeljne utakmice i finala Svjetskog nogometnog prvenstva uspjeli smo nakratko porazgovarati s direktorom natjecanja, infrastrukture i razvoja HNS-a, Marijanom Kustićem koji je s nama podijelio svoje dojmove o jednom od najvećih, ako ne i o najvećem uspjehu hrvatskog sporta- ulasku Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Također, uvjeren je kako je ovo jedinstvo dobra podloga za daljnji napredak hrvatskog nogometa u cjelini.

-Još uvijek smo pod dojmom svega toga. To je zasigurno najveći uspjeh u povijesti Hrvatske. Još jednom upućujem čestitke izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i svim našim igračima. Ono što posebno veseli to je to jedinstvo ljudi koje se napokon osjeti na svakom koraku u Hrvatskoj, jer ovih dana svi dišemo kao jedan- započeo je razgovor Marijan Kustić.

Nedjelja i susret protiv Francuske jako su blizu. Prije dvadeset godinu Ćirinu su generaciju zaustavili upravo Francuzi u polufinalu, tko zna možda je ovo prilika da im se revanširamo za taj poraz.

Vjerujem kako je sve to sudbonosno tako i napravljeno, da moramo doći s Francuskom u finale. Ovo je idealan trenutak za taj revanš i da ih dobijemo u finalu. Igrači bez obzira na to što su igrali tri teške utakmice u nokaut fazi sačuvali su snage i za taj posljednji korak, iako su već sada napravili sjajnu stvar i veliki rezultat. Vjerujem kako ćemo se u nedjelju svi zajedno veseliti još jednom, kao što je to bio slučaj i prethodnih dana.

Upravo je ovaj rezultat napokon donio i to pozitivno ozračje i euforiju kada je u pitanju nogomet. Zasigurno Vam je to jedinstvo, kao i rezultat podloga za daljnje jačanje HNS-a, ali i kulta reprezentacije?

Ono što mi u Savezu stalno govorimo je to da ovaj rezultat nije slučajan, kao ni odabir Dalića i igrača koje je poveo u Rusiji. To je temelj za dugoročni rad HNS-a, a ono što me posebno veseli nakon toga jedinstva i rezultata su naznake izgradnje nacionalnog stadiona što je kazao i sam premijer Andrej Plenković. To je ono što nama treba i sretan sam zbog toga, kao i zbog svega što se događalo uz reprezentaciju u posljednjih mjesec dana.