Marin Štritof: Straha nema, nužno je pametno raspoređivati sredstva

Već 19. sjednicu održalo je Općinsko vijeće Općine Dubravica, a na dnevnom redu bilo je izvješće o izvršenju proračuna u prvoj polovici ove godine

Već 19. sjednicu održalo je Općinsko vijeće Općine Dubravica, a na dnevnom redu bilo je izvješće o izvršenju proračuna u prvoj polovici ove godine.

-Straha nema, ali nužno je pametno raspoređivati sredstva– zaključak je vijećnika i načelnika Marina Štritofa.

Važno je imati osigurana sredstva za učešće u brojnim projektima na koje se Općina Dubravica kandidirala, a to je i razlog zašto je planirani prihod za ovu godinu znatno veće od sredstava koje trenutno pristižu u proračun.

-Za prvih šest mjeseci nije bilo značajnih prihoda od fondova, ministarstava i Županije, ali slika je značajno bolje nakon tog razdoblja- rekao je načelnik Štritof.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i njegovo izvješće o radu načelnika u prvom polugodištu ove godine, a razlozi takve odluke su mnogobrojni. Gotovo dvadesetak projekata koji su završeni, započeti ili se njihova realizacija očekuje uskoro. Načelnik Štritof podsjetio je na završen projekt modernizacije javne rasvjete, četvrtu fazu rekonstrukcije župnog dvora u Rozgi, proširenje kapaciteta vrtića za novu dječju skupinu, izgradnju spojne ceste Vinski put – Vinogradarski put, besplatan Wi-Fi u centru Dubravice, asfaltiranje Županijske ceste u Bobovcu Rozganskom, nogostup u centru Dubravice, asfaltiranje parkirališta dječjeg vrtića.

Pri kraju je projektiranje nove zgrade kulturno-turističkog centra Dubravica kao i nove zgrade ambulante, zubara i ljekarne, u radu su Odvojak Otovačke i Kumrovečke. Potpisan je ugovor za kanalizaciju, uskoro kreće uređenje Creta Dubravica, energetska obnova općinske zgrade…