Pogledajte letak

Mario Hlad: Vjerovao sam kako Jakovlje može postati mala općina za velike stvari

Nakon velikog tjedna za Općinu Jakovlje, porazgovarali smo nakratko sa zamjenikom načelnika Mariom Hladom

Iza Općine Jakovlje veliki je tjedan. Kao grom iz vedra neba u hrvatskoj je javnosti odjeknula vijest kako austrijska tvrtka FACC kupuje zemljište u poduzetničkoj zoni za izgradnju tvornice za proizvodnju unutarnjih dijelova za avione, koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore poput Airbusu, Boeinga i drugih. Sama investicija vrijedna je 33 milijuna eura.

Investitor je kupio zemljište od 128 tisuća četvornih metara gdje bi trebala niknuti tvornica u kojoj će biti zaposleno 600 ljudi.

-Na ovom projektu intenzivno se radilo u posljednjih godinu i pol dana. Drago nam je da smo napokon sve priveli kraju na zadovoljstvo sviju strana- sa zadovoljstvom će zamjenik općinske načelnice Mario Hlad.

Načelnica Sanja Borovec uspjela je tako na područje općine privući veliku investiciju čiji je značaj prepoznala i Vlada kao i Ministarstvo gospodarstva koji su dali puno podršku projektu, kao i Zagrebačka županija.

-Ovim putem moram se zahvaliti našoj načelnici Sanji Borovec koja je predano radilo na ovom, ali i na svim ostalim projektima koji su u posljednje dvije godine pokrenuti. Također, važne karike u lancu bili su i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Capek te pročelnica Mirela Novoselec Jakševac, kao i vijećnici vladajuće koalicije koji su nas podržavali- rekao nam je Hlad te otkrio sljedeće.

-Još prije tri godine vjerovao sam kako smo mala općina za velike stvari. Ovom investicijom to smo potvrdili. Vjerujem kako će u budućnosti biti još ovako lijepih i velikih stvari na našem području- kaže Hlad.

Ono što sada slijedi je ishođenje građevinskih dozvola kako bi i službeno mogla započeti gradnja, čiji se početak može očekivati koncem godine. Sama proizvodnja u tvrtki trebala bi krenuti u travnju 2021. godine.

-Zagreb smo odabrali isključivo zbog toga što nam nudi visokokvalificiranu radnu snagu- poručio je novinarima šef austrijske tvrtke Robert Machtlinger.

Također, strukovne su škole već najavile da će mijenjati kurikulume kako bi se prilagodile potrebama tvornice i tako stvarati novu radnu snagu. A kako bi trebala izgledati buduća tvornica u Jakovlju, pogledajte na sljedećim fotografijama.