Marko Pancirov: Ako sam danas sedmi, sutra želim biti šesti

Nakon sjajnih proljetnih rezultata odlučili smo porazgovarati s trenerom Mraclina, Markom Pancirovom čiji je sastav u jučer odigranoj utakmici sa 6:1 porazio Meštricu

Iz Nove grabe ovog proljeća nitko nije odnio bodove. Nakon što su pognutih glava Mraclin napuštali Zvekovac, Vatrogasac, Dubrava, Naftaš Ivanić ista je sudbina jučer zadesila nogometaše Meštrice koji su poraženi sa 6:1. Nakon sjajnih proljetnih rezultata odlučili smo porazgovarati s trenerom Mraclina, Markom Pancirovom koji je jesenas na klupi Mraclina zamijenio Vladu Horvata.

Za početak od kuda Marko Pancirov na klupi Mraclina?

Jedan razgovor s predsjednikom Goranom Vukašincom bio je dovoljan za suradnju. U tom razgovoru prepoznao sam namjeru da se Mraclin vrati na stare staze slave. Najbitnije od svega je da se taj iskorak temelji na sustavnom radu. Uprava kluba svjesna je da se neke stvari ne mogu dogoditi preko noći, zbog čega sam dobio dovoljno vremena za analizu postojećeg kadra, stvaranja navike treniranja, dok je rezultatski želja bila približiti se vrhu što je više moguće. Situacija je bila teška, ali da nije, ne bi ni trebalo posezati za promjenama. Brzo sam uočio gdje su najveći problemi i već u zadnjih pet kola jeseni su se vidjeli pomaci, koji nisu uvijek bili praćeni dobrim rezultatima zbog raznih okolnosti.

Dobro odrađene zimske pripreme donijele su rezultat te se Mraclin sada ustabilio u gornjem dijelu poretka.

Kroz posljednjih pet jesenskih kola inzistirao sam na dolascima na treninge te na tome da se zadaci na treningu odrađuju maksimalno koncentrirano. Svi poznanici i neke kolege su me uvjeravali da možda previše opterećujem zahtjevima igrače pretposljednjeg ranga, kao daj im „ševicu“ i nogomet i bit će zadovoljni. No,bio sam uvjeren da će ozbiljan pristup i rad na treninzima kod većine igrača djelovati pozitivno, kako je na kraju i bilo i da će se iskristalizirati oni koji vole i žele raditi i napredovati. Međutim, neki se očito nisu vidjeli u tome te smo tijekom zime ostali bez izuzetno kvalitetnih igrača za taj rang poput Marka Rusa, Anđelka Domitrovića, Tomislava Škrinjarića, Hrvoja Bartolovića, dok je Tomislav Jakovljević sreću odlučio potražiti u drugoj sredini.

Impresivan je bio ulazak u prvenstvo, ostvarene su četiri uzastopne pobjede, a posebno glasno je odjeknula ona protiv lidera Naftaš Ivanića.

Ulazak u prvenstvo je upravo rezultat ozbiljnosti u radu. Naime,po dolasku u klub uočio sam da individualno imam dobre igrače, no nisu momčad. Prve naše zajedničke utakmice pokazale su da se greška suigrača prati izuzetnom nervozom i prigovorima, na to se nadovezala galama na suce i nepotrebni kartoni, a danas ćete vidjeti da jedan za drugog ukliže, istrči, međusobno se hrabre, minimalno komuniciraju sa sucima, a kartoni se dobivaju uglavnom za startove. I upravo ta koncentracija na igru i homogenost među igračima ključ je ovih proljetnih rezultata. Individualno dobre igrače sam uspio ukomponirati u momčad koja diše kao jedan, a tada nam teško mogu parirati i bolje momčadi od lidera našeg prvenstva.

Proljeće igrate bez imperativa rezultata, no što bi vas zadovoljilo na kraju sezone.
Kao što sam naveo ranije, želja svih nas u klubu je što više se približiti vrhu tablice. Ako sam danas sedmi, sutra želim biti šesti. Konačni cilj ove sezone je uvjeriti se u sposobnosti postojećeg kadra i u prijelaznom roku nadopuniti taj kadar karakternim i odgovornim igračima, koji će maksimalno zaoštriti konkurenciju u kojoj će jedni druge tjerati na maksimalni pristup svakom treningu i utakmici.

Ova polusezona zasigurno će biti dobra priprema za sljedeću u kojoj bi Mraclin, ako je suditi prema najavama trebao jurišati na sam vrh.

Da, svi u klubu gledamo na ovu polusezonu kao pripremu za sljedeću natjecateljsku sezonu. Najavljivao ne bih ništa, osim toga da ću maksimalno dati sebe u rad s igračima. Kao sportaša uvijek me zanima najviši cilj, a najavu za što smo spremni u sljedećoj sezoni dat će Uprava kluba u prijelaznom roku.

Ono po čemu je Mraclin u Turopolju fantastičan to je atmosfera, za koju su najzaslužniji GPP-ovoci.

Mraclin je fantastičan po puno stvari, a posebna su priča naši navijači. Ne mogu opisati osjećaje kada je na utakmici s Dubravom napravljen fantastičan dekor, njihova podrška je golema, a svojim glasnim bodrenjem tjeraju nas da pokušamo biti bolji u svakoj utakmici. Nadam se da ćemo svojim igrama i zalaganjem na terenu privući još više gledatelja.

Kako ocjenjujete ligu, jer više je kvalitetnih momčadi gdje svaka može svakog pobijediti. Pogotovo su teška i tvrda gostovanja.

Može se reći da u ovoj ligi ima kvalitetnih igrača ,no infrastruktura većine klubova je loša. Na nekim terenima je nemoguće igrati nogomet te se igra svodi na nabijanje lopte i duele. Kao trener, želim da moja momčad igra nogomet, da pokaže kreativnost i maštovitost, a samim time i ljepotu igre .No, na većini terena je to nemoguće i zato za nas gostovanja ispadnu dosta teška. Kada bi se popravili tereni i uvjeti u objektima klubova, vjerujem da bi se svi puno ugodnije osjećali i vjerujem da bi onda kvaliteta nogometa u ovoj ligi apsolutno došla do izražaja.