Pogledajte letak

MARTINJE U DUGOM SELU: Bogat program od 8. do 10. studenoga

Od 8. do 10. studenog održat će se niz raznovrsnih kulturno-zabavnih događanja u velikom šatoru na igralištu pored POU-a Dugo Selo

Pripreme za ovogodišnji Dan Grada i 810. obljetnicu te novo izdanje glavne dugoselske manifestacije proslave Martinja u punom su jeku. Od 8. do 10. studenog održat će se niz raznovrsnih kulturno-zabavnih događanja u velikom šatoru na igralištu pored POU-a Dugo Selo.

Za petak, 8.studenog, osmišljena je večer za djecu – u 18,00 sati započet se animirani film za djecu. Nakon toga, u 19,30 sati, slijedi Martinski supertalent. Čak dva koncerta održat će se u petak; u 21 sat nastupaju Električni hlapci, a od 22 sata svirat će Pravila igre.

U subotu program počinje u 18 sati i to 20. smotrom narodnog stvaralaštva – međunarodnim folklornim festivalom. Nakon puno dobrog plesa i vesele pjesme uslijedit će omiljeni obred vinoljubaca – tradicionalno krštenje mošta u 20 sati, uz finu gastronomsku ponudu. Za dobru atmosferu pobrinut će se svirka grupe Enigma od 21 sat, a zabava će se nastaviti uz koncert Miroslava Škore od 22,30 sati.

U nedjelju, 10.studenog, treću godinu za redom održat će se Povorka sv. Martina. Polazak je u 9,30 sati ispred stare crkve na Martin bregu. Sudionici kreću prema Župnoj crkvi sv. Martina biskupa, a nakon misnog slavlja slijedi ručak u šatoru. U 16 sati održat će se projekcija još jednog animiranog filma za djecu. Od 17,30 kreće podnevni program u šatoru. Dugoselske udruge pripremat će Martinski gulaš i kolače, a šatorom će se širiti i miris pečenog kestenja na koji su posebno pozvani svi Martini i Martine.Od 19 sati u Dvorani Preporod ljubitelji opere uživat će u ovogodišnjem izdanju koncerta VA Duge „Classic Martini“.