Matoševa ulica u Ivanić- Gradu postala veliko gradilište

Započela je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u ulici Antuna Gustava Matoša u Ivanić-Gradu, gdje su radove obišli gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Osim izrade nove vodovodne i kanalizacijske mreže radovi uključuju rekonstrukciju prometnice u širini od 5,5 metara te izradu pješačke staze i javne rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je oko 3,6 milijuna kuna, od čega 70 posto financira Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, dok je ostatak sredstava osigurao Ivanić-Grad.

-Ono što će ostati nakon toga je uređenje nogostupa i javan rasvjete. Što se tiče prvog dijela, planirani rok završetka radova je do svibnja sljedeće godine, dok bi se ovisno o sredstvima nogostup i javna rasvjeta završili na jesen 2019. ili u proljeće 2020. godine- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten istaknuo je kako su ovi radovi nastavak izgradnje vodoopskrbne mreže i kanalizacijske mreže na području grada, koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom.

Po završetku radova u Matoševoj, radovi se nastavljaju rekonstrukcijom Šarampovske i Cvjetne ulice.