Mira Vlahović proslavila 35 godina umjetničkog djelovanja

Novoobnovljena Vršilnica u zaprešićkim Novim dvorima bila je odlična pozornica za proslavu 35 godina umjetničkog djelovanja. Tu čast i privilegiju imala je primadona Opere HNK u Zagrebu, sopranistica Mira Vlahović.

Kako to obično biva na proslavama, u gostima su joj bili sopranistica Ljerka Vladović i violinist Delio Malpera. Zajedno su održali svečani koncert koji je zaprešićku publiku tjerao da često zagrijava dlanove. Vršilnicom su se orile arije Pucinia, Dvoraka, Verdia…, a na kraju koncerta slavljenica je podijelila svečanu tortu s gostima, a među prvim čestitarima bio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Mira Vlahović je diplomirala 1982. Godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a debitirala 1981. godine u zagrebačkom HNK. Gostovala je diljem Hrvatske i u inozemstvu, a nastupa s najrenomiranijim orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a… Kao srednjoškolka bila je članica KUD-a Ilija Gregorić, danas KUD ban Josip Jelačić Zaprešić, a od svog grada dobila je Nagradu Grada 2000. godine.