MIRNO VRBOVEČKO VIJEĆE – Novi poticaji za poljoprivrednike, pohvale za Nerezine

Za razliku od prijašnjih sjednica, na kojima je vladala „naelektrizirana“ atmosfera, gdje su padale teške riječi i optužbe, sinoć je sve prošlo u miru i duhu demokracije

Posljednju sjednicu uoči ljetne stanke sinoć su odradili vrbovečki vijećnici. Za razliku od prijašnjih sjednica, na kojima je vladala „naelektrizirana“ atmosfera, gdje su padale teške riječi i optužbe, sinoć je sve prošlo u miru i duhu demokracije.

Oporba je tek dala svoje mišljenje prilikom podnošenja izvješća o radu Radio Vrbova i Gradskih objekata Vrbovec, koji su osnovani krajem 2017. godine, a osnovna im je zadaća upravljanje Nerezinama, gdje su od pokretanja mnoge stvari pokrenuli s mrtve točke.

-Puno je truda uloženo kako bi se Nerezine ponovno pokrenule. Hvala svima koji su sudjelovali u tome. Lani smo imali 4 798 noćenja, dok ove godine bilježimo porast od 30 posto- istaknuo je direktor Gradskih objekata Marko Belošević.

Damir Tomljenović nije imao zamjerki na podneseno izvješće, te je izrazio zadovoljstvo ponovnim pokretanjem Nerezina.

-Moramo biti zadovolji što Nerezine ponovno rade i imaju ovakve rezultate- rekao je Tomljenović, s kojim se složio i gradonačelnik Denis Kralj poručivši kako je ovo lijepa priča na koju svi zajedno trebaju biti ponosni.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i novu mjeru u potporama poljoprivredi, gdje je uvedena mjera subvencije troškova analize kvalitete tla, gdje se može ostvariti subvencija od 30 posto, odnosno 200 kuna po uzorku tj. maksimalno 4 tisuće kuna po korisniku potpore.
Između ostaloga na dnevnom se redu našao i niz tehničkih točaka od plana djelovanja u području prirodnih nepogoda, odluke o komunalnim aktivnostima i komunalnom redu, a Vijeće je donijelo i suglasnost kojom se Trgovačkom društvu Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije daje mogućnost za dugoročno zaduživanje kod Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 9 milijuna eura.