Posjeti spar.hr

Mlađe kadetkinje Rugvice i ove godine dio državne završnice

Rugvičanke su smještene u B skupinu gdje će im protivnice biti vršnjakinje Siska, Lokomotive, Hotela Makarska te Sinja

Poreč će od ponedjeljka, 13. svibnja do 16. svibnja biti domaćin završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje. Među dvadeset najboljih ekipa, četvrtu godinu za redom svoje su mjesto pronašle i mlađe kadetkinje Rugvice, koje su smještene u B skupinu gdje će im protivnice biti vršnjakinje Siska, Lokomotive, Hotela Makarska te Sinja.

Rugvičanke su u sklopu Državne lige bile smještene u regiju Zapad 1 zajedo s još 12 ekipa: Dugo Selo, Zamet, Trešnjevka, Liburnija, Ivanić, Karlovac, Ogulin, Buje, Umag, Rovinj, Rudar, Zaprešić te su u 12 odigranih utakmica ostvarile 12 pobjeda te tako osvojile prvo mjesto u skupini i plasman na završnicu. Riječ je talentiranoj generaciji djevojčica koje već godinama ostvaruju zapažene rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

– Ponosna sam na svoje cure koje marljivo treniraju, a ova završnica samo je potvrda kvalitetnog rada i ljubavi ovih cura prema rukometu. Nadamo se kako ćemo na završnici pokazati dobru igru, borbenost i zajedništvo jer to je ono što ovu ekipu krasi- istaknula je trenerica Andrea Mikulić.

Sastav koji trenerica Andrea Mikulić i njezina pomoćnica Ana Ivanda vode put Poreča je; Lea Krznar, Leonarda Brkić, Marija Jurić, Tara Kuzmec, Ivona Vincek, Ana Ićitović, Tea Tolić, Ivona Lucić, Lea Grgić-Ivanović, Iris Daničić, Sara Maras, Ema Tolić i Jana Pavlak.