Na Jarunu otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku

Natjecanje je okupilo 150 sudionika iz 9 europskih zemalja, a domaće će boje braniti muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu

U sklopu Zagrebačkog studentskog sportskog ljeta na Jarunu je započelo Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku.

Manifestacija je nastala u suorganizaciji s Europskom sveučilišnom sportskom federacijom, Europskim rukometnim savezom i Hrvatskim akademskih sportskim savezom te će do subote ugostiti 150 sudionika sa 16 sveučilišta iz devet europskih zemalja, dok će domaće boje braniti muška i ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu.

Susreti se igraju na dva terena, a same se utakmice održavaju od jutra pa sve do kasnih poslijepodnevnih sati. Također, za sve ljubitelje ovog ljetnog sporta, otvoren je pristup tribinama, dok je ulaz na manifestaciju besplatan.

Po završetku ovog natjecanja, Zagreb će postati poprište još jednog velikog studentskog sportskog događanja. Riječ je o Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima, koje se održava od 31. srpnja do 3. kolovoza. Prvenstvo će se odvijati na tri lokacije – Dom sportova, Sportska dvorana Trešnjevka i Dom odbojke, a okupit će 1.300 sudionika s 400 sveučilišta iz 35 europskih zemalja, koji će se natjecati u judu, taekwondou, karateu i kickboxingu.