Na Velikom Dolu postavljen solarni stup za popravak

Postavljanje biciklističke infrastrukture na biciklističkim rutama grada Samobora

Turistička zajednica grada Samobora krenula je s postavljanjem biciklističke infrastrukture na biciklističkim rutama grada Samobora, a u prvoj fazi to je postavljanje cikloservisnih stanica i alata za popravak bicikala. Tako je na jednoj od ruta, ispred Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu, postavljen solarni stup za popravak bicikala.

Radi se o “Recro bike service” stupu koji za svoj rad koristi energiju Sunca, višak energije sprema u svoje akumulatore, te pokreće kompresor za pumpanje biciklističkih guma i punjač mobitela. Sadrži spremnik za osnovni alat za brzi popravak bicikla i u potpunosti je izrađen od nehrđajućih materijala. Nastavak je to promocije aktivnog turizma i zdravog načina života, ljubavi prema biciklizmu i poticanja razvoja cikloturizma na našem području.

Također, krenulo se i s popravcima postojećih cikloservisnih stanica, oštećenih uslijed vandalizma. U Bregani je zamijenjeno izbijeno tipkalo, ponovno je ožičen sustav, zamijenjen je potreban alat te pumpa, tako da je solarni stup ponovno u funkciji. Cikloservisna stanica u Kompareovoj je zbog opsežnijih popravaka privremeno uklonjena, te će kroz nekoliko dana biti ponovno postavljena.