Pogledajte letak

Nakon 20 godina obnavlja se atletska staza na Mladosti

Svi bi radovi trebali biti gotovi do 20. kolovoza

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, i u društvu direktorice Hanžekovićevog memorijala Ivane Brkljačić, obišao Sportsko-rekreacijski centar Mladost, gdje je u tijeku rekonstrukcija atletske staze, skakališta i bacališta uoči IAAF World Challenge Mitinga Zagreb 2019. koji će se održati početkom rujna.

Gradonačelnik je rekao kako se završetak radova očekuje 20. kolovoza.

-Od izvođača radova očekujem da svoj posao naprave najbolje što mogu te da poštuju rokove- kazao je gradonačelnik i dodao da će 5. srpnja biti objavljen urbanističko–arhitektonski natječaj za idealno rješenje za bacalište na sjeverozapadnom dijelu Mladosti.

-Ovo je za zagrebačku atletiku značajan trenutak, zato što se nakon 20 godina u potpunosti obnavlja atletska staza na Mladosti- rekla je direktorica Brkljačić te je zahvalila gradonačelniku što prepoznaje važnost i značaj Hanžekovićevog memorijala.

-Ove godine memorijal je u specifičnoj situaciji, jer je Svjetsko atletsko prvenstvo, koje se održava u Dohi, tek krajem rujna, a obično smo na Mladosti imali aktualne svjetske prvake i olimpijske pobjednike-istaknula je Ivana Brkljačić, zahvalivši Sandri Perković kao najvećem promotoru ovog natjecanja.

-Ovo je najbolji atletski stadion u gradu Zagrebu te želim zahvaliti gradonačelniku što svim sportovima, pa tako i atletici pruža potporu-rekla je Sandra Perković dodavši kako će Miting biti odlična uvertira za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, jer će sve atletske zvijezde biti u naponu snage.