Navijači pokušali opljačkati mladića – on uskočio u taksi i uspio im pobjeći

Dva su muškarca zaustavili 23-godišnjaka na ulici, upitali ga je li pripadnik suparničke navijačke skupine i zatražili da im preda vrijednosti

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 20-godišnjakom kojega se tereti za razbojništvo u pokušaju. Mladić je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi i u dogovoru s još jednim muškarcem, zaustavio 23-godišnjaka na križanju Branimirove i Draškovićeve ulice upitavši ga je li on pripadnik suparničke navijačke skupine. Osim toga, od 23-godišnjaka su zatražili novac ili mobitel te su mu dodatno pregledali ruksak koji je nosio.

S obzirom na to da nisu pronašli ništa od vrijednosti ni potvrdili da se radi o pripadniku suparničke navijačke skupine, pustili su 23-godišnjaka, međutim u trenutku udaljavanja zazvonio mu je mobitel što su osumnjičeni i drugi muškarac čuli te potrčali za njim. Kad su ga sustigli, 20-godišnjak je mladića udario nogom u glavu, ali je on ipak uspio pobjeći te je ušao u taksi koji je naišao.

Po dovršetku istraživanja, 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok za drugim muškarcem policija još uvijek traga.