Nenad Črnko: Ovo je velika stvar za Veliku Goricu, jer napravili smo veliki posao

Zasigurno najtraženija osoba nakon jučerašnjeg susreta između HNK Gorice i Šibenika bio je predsjednik budućeg prvoligaša Nenad Črnko. Ponovila je HNK Gorica uspjeh iz prve drugoligaške sezone kada su 2011. godine također bili najbolji, no tada su se ispriječili administrativni razlozi te Velika Gorica nije dobila nogometnog prvoligaša. Ovoga puta uvjerio nas je predsjednik dok je primao čestitke mnogobrojnih ljudi toga neće biti, te će HNK Gorica krenuti u prvoligaški boj.

Za matematičku potvrdu plasmana u 1. HNL Goričanima je u jučerašnjem susretu bio dovoljan jedan bod, kojeg su osvojili odigravši 1:1 protiv Šibenika. Slavio se remi kao pobjeda, jer osim ulaska u Prvu ligu njime je osiguran i drugoligaški naslov.

-Bili smo svjesni ove situacije u kojoj smo bili. Takve utakmice jednostavno je teško igrati, upravo na to smo od početka upozoravali. Šibenik je ovdje došao igrati rasterećeno, a mi smo bili u grču. Ovo je velika stvar za ovu momčad. Da se kojim slučajem igralo u bilo kojim drugom okolnostima vjerujem da ne bi bilo nikakvih problema za nas. U drugom poluvremenu nam se k tome dogodilo i nevrijeme, no dečki su dali sve od sebe i ja im čestitam na tome.

Ovo je velika stvar za Veliku Goricu, jer napravili smo veliki posao. Ovo je velika promidžba Grada i sporta u Velikoj Gorici, jer naš će Grad sljedeće sezone imati tri prvoligaša u najjačim sportovima. Ja bih se na kraju zahvalio svim ovim gledateljima koji su izdržali do kraja i koji su nas bodrili. Za mene osobno jer sam trideset godina u nogometu ovo je veliki rezultat. Sigurno da je ovo moj najveći uspjeh, te ovo pobjedu ne smijemo zaboraviti. Ja je osobno posvećujem svojoj obitelji, ljudima koji su bili uz nas, a posebno ću se sjetiti jednog čovjeka koji je okarakterizirao moj put u nogometu, a više ga nema među nama. Rekao sam sam sebi da ću ovu pobjedu i ovaj rezultat posvetiti njemu- Stjepanu Kovačiću- Peri koji je bio veliki pobornik Gorice i svih ovih godina meni davao podršku da u nogometu radim ovo što radim- ispričao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Nakon dugo vremena s tribina se čuo i onaj pravi navijački huk, što je dokaz kako su gledatelji prepoznali važnost utakmice. Dolazak 1500 gledatelja koji su usprkos prolomu oblaka ostali na tribinama dokaz je kako se nogomet vraća u Veliku Goricu.

-Slažem se s time. To je samo jedan od dokaza da Velika Gorica zna živjeti nogomet, da Velika Gorica zna pratiti rezultat i da će kada napravimo prvoligaške uvjete Velika Gorica biti nogometni grad- istaknuo je Črnko, kojeg smo za kraj ovog kratkog razgovora upitali „što i kako dalje“.

-Dogovorili smo se da nećemo danas raditi nikakvo slavlje, jer predosjećali smo da će utakmica biti jako teška. Naš plan bio je da tijekom ovog tjedna napravimo na stadionu veliki happening za cijelu Veliku Goricu te da pozovemo sve naše sugrađane da proslavimo ovaj naslov- zaključio je ponosni predsjednik novog prvoligaša Nenad Črnko.