Neretvanske mandarine za jaskanske mališane

Grad Jastrebarsko uključio se u globalnu akciju koja ima za cilj neretvanskim proizvođačima pomoći u plasmanu mandarina ustupanjem besplatnih štandova te prodajnog prostora na glavnom gradskom trgu. Zauzvrat, OPG Ivice Ključe i OPG Ivice Tutavac u dogovoru s Gradom Jastrebarsko, odlučili su mališanima Dječjeg vrtića Radost za rođendan pokloniti oko 150 kilograma mandarina.

Dječji vrtić Radost Jastrebarsko nedavno je navršio 43 godine, a rođendansko slavlje organizirao je jučer u vlastitoj sportskoj dvorani, gdje su mališani pripremili prigodan program nakon kojeg su se i tradicionalno zasladili rođendanskom tortom. Uz rođendansku tortu, mališani su se ove godine imali priliku zasladiti i slatkim mandarinama koje su im za ovu prigodu osigurali OPG Ključe, OPG Tutavac i Grad Jastrebarsko.

Podsjetimo, globalna akcija prigodne pomoći i prodaje mandarina provodi se i u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj, a dio je suradnje Dubrovačko-neretvanske županije s Leader mrežom Hrvatske i Udrugom gradova Republike Hrvatske kojom se neretvanskim proizvođačima nastoji osigurati samostalan plasman mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske.