Nova investicija Bajkmonta u Rugvici donosi više od 100 novih radnih mjesta

Projektom se predviđa gradnja novog pogona za proizvodnju čeličnih konstrukcija na površini od 40 000 m2, dok će sam objekt imati 11 000 m2

Na području Općine Rugvica u skorije će se vrijeme realizirati još jedna velika investicija. Riječ je o projektu tvrtke Bajkmont „„Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ za projekt „BAJKMONT Steel Structure Industry“. Ukupna vrijednost investicije je 53,3 milijuna kuna, od čega je tvrtka nedavno od strane Ministarstva gospodarstva dobila bespovratna sredstva u iznosu od 14,6 milijuna kuna.

Projektom se predviđa gradnja novog pogona za proizvodnju čeličnih konstrukcija na površini od 40 000 m2, dok će sam objekt imati 11 000 m2.

-Za našu Rugvicu to znači novo veliko ulaganje, otvaranje novih radnih mjesta i daljini razvoj i izgradnja Općine. Iznimno smo sretni i ponosni što smo i mi mogli sudjelovati u dolasku ovako velikog investitora u našu Općinu Rugvicu- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Završetkom gradnje pogona mogućnost zaposlenja dobit će više ood sto osoba.

Inače, tvrtka Bajkmont, vodeća je tvrtka za proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija, a od svog osnutka 1984. godine uspješno posluje pretežito na hrvatskom tržištu, uz orijentaciju na izvoz u zemlje Europske unije.