Omladinska ulica u Velikoj Ostrni jedna od ljepših gradskih prometnica

Ministar Predrag Štromar nakon obilaska zgrade Gradske uprave i Glazbene škole obišao i Omladinsku ulicu u Velikoj Ostarni, koja je tim činom i službeno otvorena

Nakon što je gradsko vodstvo predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom i njegovim zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincom te predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara obišlo zgradu Gradske uprave i Glazbenu školu, nastavak obilaska projekata realiziranih sredstvima iz fondova Europske unije nastavljen je u Velikoj Ostrni gdje je otvorena rekonstruirana Omladinska ulica. Ta čast u nazočnosti mladih članica KUD-a Preporod pripala je upravo gradonačelniku Panianu, predsjedniku Gradskog vijeća Darjanu Budimiru te ministru Štromaru.

Ukupno je obnovljeno 618 metara prometnice od Ostrne do Društvenog doma DVD-a Ostrna, za što je izdvojeno više od 4 milijuna kuna. Između ostaloga uređena je oborinska kanalizacija, nogostupi, biciklistička staza, a uređen je i parking uz tamošnju kapelu.

-Moramo ovdje vratiti život i dovesti ljude u ovo mjesto. Idemo redom uređivati naselja, kako bi kvaliteta života u Dugom Selu u svim naseljima bila jednaka- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian, otkrivši nam kako na slobodnoj gradskoj parceli postoji ideja za uređenjem etno sela.