Oni su Ponos Hrvatske: Danijel i Boris Bursać te Matija Frlić

Braća Danijel i Boris Bursać treneri su taekwondoa u klubu Čigra i u svojim grupama imaju djecu i ljude koje mnogi u svojim klubovima ne žele – djecu s Downovim sindromom i osobe s poteškoćama. Matija Frlić, želja da pomogne djeci koju se često marginalizira presudili su da pokrene program juda za djecu s teškoćama u razvoju. Osmijeh na licu te djece i ljudi je najveća nagrada.

Medalja je medalja, imaš ju oko vrata i to je to. Puno veća stvar od toga je njihovo zajedništvo, druženje, izgaranje za sportom, pričaju nam braća Danijel (34) i Boris Bursać (30) iz Zagreba, jedni od ovogodišnjih osvajača nagrade Ponos Hrvatske. Danijel i Boris treneri su taekwondoa u klubu Čigra i u svojim grupama imaju djecu i ljude koje mnogi u svojim klubovima ne žele – djecu s Downovim sindromom i osobe s poteškoćama. Upravo to čini ih posebnom pričom u Hrvatskoj jer malo tko toliko sebe daje kako bi potrebite uključio u sport. Cijela priča krenula je prije nekoliko godina kada je Danijel, inače liječnik, odlučio osnovati grupu “Čigrin let”.

Matija Frlić: Djeca jedva čekaju trening

-Ova nagrada mi znači puno, ali cijela ova priča ne bi bila moguća bez svih asistenata i volontera koji sa mnom nose cijeli ovaj projekt. Ovo smatram nagradom za sve nas- rekao je Matija Frlić (30) iz Samobora, ovogodišnji dobitnik nagrade Ponos Hrvatske.

Matija se već 17 godina bavi judom, u klubu Profectus trenira djecu od kojih su neki i svjetski i europski prvaci, a prije godinu i pol dana odlučio je pokrenuti program juda za djecu s teškoćama u razvoju. Iako su mu mnogi rekli da ne zna što radi i da je bolje da se ostavi toga,ljubav prema ovom sportu i želja da pomogne djeci koju se često marginalizira presudili su.

Sve o ovogodišnjim dobitnicima možete pročitati OVDJE.