Pogledajte letak

Oprez vozači, oprez pješaci!

Policijska uprava zagrebačka će, s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka, u petak, 11. siječnja provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu. U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva smrtno stradala pješaka u prometnim nesrećama.

-Napominjemo da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju. Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu- poručuju iz policije.

Upravo zbog toga, upozoravaju sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.