Osnovana Turistička zajednica Općine Rugvica

Nakon što je Općinsko vijeće donijelo odluku o osnivanju Turističke zajednice Općine Rugvica, ista je jučer i službeno osnovana

Nakon što je Općinsko vijeće donijelo odluku o osnivanju Turističke zajednice Općine Rugvica, ista je jučer i službeno osnovana. Skupština broji 15 članova, koji su jednoglasno donijeli Statut Zajednice i Poslovnik o radu Skupštine. Također, izabrano je i osam članova Turističkog vijeća kao i dva člana Nadzornog odbora.

-Nakon jednogodišnje pripreme napravili smo i taj posljednji korak da smo osnovali Turističku zajednicu. Hvala svima koji su se odazvali i odvojili svoje vrijeme. Time su pokazali da im je stalo do ovog projekta jer pred nama je veliki turistički potencijal- kazao je predsjednik Turističke zajednice Mato Čičak.

Osnivanje Turističke zajednice bio je logičan slijed, jer tijekom posljednjih godina brojne su manifestacije pridonijele turističkom razvoju općine, a sada će sve biti dignuto na još višu razinu.

-Sada nam se otvaraju veće priče. Očekuje nas puno posla, vjerujem na obostranu korist i zadovoljstvo- istaknuo je Čičak.

Skupština je između ostaloga donijela i Plan rada Turističke zajednice za ostatak 2019. godine koja će biti prepuna raznih manifestacija, koje započinju proslavom Velike gospe u Savskom Nartu, nakon čega kreće višednevna proslava Dana općine, dok je kraj godine već tradicionalno proteći u nizu prosinačkih adventskih događanja.