Osnovnu školu Vukovina i Osnovnu školu Nikole Hribara očekuje energetska obnova

Ljetos je završila energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban u Vidrićevoj ulici, gdje je stara dama dobila novi sjaj. Odrađenim radovima uvjeti boravka djece u toj predškolskoj ustanovi podignuti su na znatno višu razinu, jer osim vanjskog uređenja, vrtić je uređen i iz unutra, a uz udružena sredstva Grada i Ministarstva demografije uređeno je i vanjsko igralište čime je zaokružena jedna lijepa cjelina.

-Budući da fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svake godine objavljuje takve natječaje, zanima me da li se Grad planira prijaviti za još neke energetske obnove, što se tiče objekata odgoja i obrazovanja- upitao je na aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeće Grada Velike Gorice, vijećnik Darko Bekić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je nove projekte energetske učinkovitosti, jer isto očekuje i vrtić u Kolarevoj ulici, a sredstva su odobrena i za Osnovnu školu Vukovina te Osnovnu školu Nikole Hribara.

-Mi smo kandidirali i odobrena su nam sredstva za još dva projekta. To su Osnovna škola Vukovina gdje je projekt vrijedan 8,7 milijuna kuna, a od strane Fonda bit će su sufinanciran s 3,7 milijuna kuna. Mi očekujemo da će sa završetkom školske godine krenuti radovi, koje je škola u Vukovini i zaslužila. Kandidirali smo i prihvaćen nam je i projekt obnove Osnovne škole Nikola Hribara gdje je vrijednost projekta vrijedna 22,5 milijuna kuna, od čega Fond sufinancira 8,3 milijuna kuna- najavio je buduće projekte energetske obnove gradonačelnik Dražen Barišić.