Plivački klub Gorica započeo s radom

Na novootvorenom Gradskom bazenu u Velikoj Gorici s radom je ovoga tjedna započeo Plivački klub Gorica, koji osnovan prošle godine s ciljem promicanja plivanja. Domagoj Zajec oko sebe je okupio iskusnu plivačku ekipu s kojom vjeruje kako će u Velikoj Gorici ostvariti ciljeve i planove koji su si zadali.

-Dosta djece nam se odazvalo i to nas veseli. Naša je želja da djeci i svim sudionicima na njima blizak i zanimljiv način približimo plivanje kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti, koja se može naučiti već od najranije dobi- kaže predsjednik Plivačkog kluba Gorica Domagoj Zajec.

Treninzi na Gradskom bazenu u Velikoj Gorici održavaju se svakodnevno u 18 ili 19 sati, kada im se mogu pridružiti svi zainteresirani članovi.

-Naša je želja između ostaloga da stvorimo i zdrave navike za bavljenje sportom u budućnosti, jer plivanje je vještina koja se može provoditi cijeloga života za unaprjeđenje zdravlja, smanjenje stresa, dok je kod djece plivanje jako važno zbog motoričkog razvoja- istaknuo je Zajec.

Uz plivačku sportsku školu koja traje četiri godine, Plivački klub Gorica nudi plivačko usavršavanje kroz teen i senior program, ljetnu školu plivanja koja će biti namijenjena plivačima i neplivačima kao priprema za ljetne praznike, a klupska je želja i razvijanje natjecateljskog plivanja.