Posjeti spar.hr

Pod krinkom masaže nudili nemoralne usluge

Tijekom lipnja i srpnja, 56-godišnjak i 37-godišnjakinja vrbovali su mnoge ženske osobe i poticali ih na pružanje spolnih usluga u stanovima na području Zagreba

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad izvjesnim 56-godišnjakom i 37-godišnjakinjom, koje se tereti za podvođenje i prostituciju.

Sumnja se da je dvojac počinio pozamašan broj kaznenih djela prostitucije na štetu više ženskih osoba, koje su tijekom lipnja i srpnja mamili, vrbovali i poticali na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu u stanovima na području Zagreba. Naime, osumnjičeni su putem oglasnika tražili ženske osobe pod krinkom pružanja opuštajućih i erotskih masaža, nakon čega su sa zainteresiranima dogovarali uvjete “rada”, obećavajući im pritom dobru zaradu. Također, usluge su nudili putem oglasa na internetu pod raznim korisničkim imenima, dok su se na priložene brojeve telefona javljale “zaposlenice” te s muškarcima dogovarale vrijeme, mjesto, vrstu i cijenu spolnih usluga.

Po dovršetku istraživanja, dvojac je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.