Pogledajte letak

Pojačan nadzor prometa povodom nadolazećeg Martinja

Iz PU zagrebačke javljaju kako će se mjera provoditi od 8. do 12. studenoga, dok će svi zaustavljeni vozači biti podvrgnuti alkotestiranju

Povodom nadolazećeg Dana svetog Martina, kada postoji opravdani rizik da će određeni dio vozača konzumirati alkohol, iz Policijske uprave zagrebačke najavljuju pojačano postupanje u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja najtežih prometnih prekršaja. Pojačani nadzor vršit će se u razdoblju od 8. do 12. studenoga, dok će svi zaustavljeni vozači biti podvrgnuti alkotestiranju. Također, policijski će službenici nadzirati brzinu kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice, nepropisnu uporabu mobitela te druge prekršaje koji utječu na nastanak prometnih nesreća.

Iako je spomenuta mjera predviđena od 22 do 6 sati, iz PU napominju kako će se i tijekom dana pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaji vožnje pod utjecajem i prekoračenja brzine. Naposljetku, upozoravaju stanovnike da se na vožnju pod utjecajem alkohola primjenjuju i posebne mjere koje obuhvaćaju smještanje vozača u posebne prostorije do otrježnjenja ili uhićenje i privođenje počinitelja nadležnom sudcu za prekršaje.