Posjeti spar.hr

Ponovno osnivanje Savjeta mladih Općine Orle

Riječ je o savjetodavnom tijelu Općinskog vijeća, koje će nakon provođenja postupka imati pet članova i isto toliko zamjenika

Općinsko vijeće Općine Orle održalo je posljednju sjednicu prije ljetne stanke. Uz tehničke točke kojima je donijeta Odluka o općinskim porezima, jednoglasno je usvojena i odluka o načinu prikupljanja otpada. Novost u tom pogledu je uvođenje kante od 80 litara za staračka i samačka domaćinstva.

-Imat ćemo tri odvoza mjesečno. Što se cijene tiče ona će biti fiksno 69 kuna te 14,40 kuna po dizanju kante, nakon što one budu čipirane. Upravo radi cijene išlo smo na smanjenje broja odvoza. Pregovaramo i dalje kako bi pronašli što bolje rješenje po tom pitanju- informirao je vijećnike načelnik Ervin Vujica.

Između ostaloga, donijeta je i Odluka o ponovnom osnivanju Savjeta mladih. Riječ je o savjetodavnom tijelu Općinskog vijeća, koje će nakon provođenja postupka imati pet članova i isto toliko zamjenika. Ono što slijedi je javni poziv gdje će mladi moći istaknuti svoje kandidature, nakon čega Vijeće donosi odluku koji to članovi ulaze u saziv Savjeta mladih.

Poznati su i ovogodišnji dobitnici Javnih priznanja, koja će laureatima biti dodijeljena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine. Ove godine općinska priznanja primit će; Udruga mladih Općine Orle, KUD Slavuj, pomladak DVD-a Veleševec te Stjepan Huđin.