Proračun Marije Gorice uvećan za 1,6 milijuna kuna

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica izglasali su I. izmjenu i dopunu Proračuna Općine Marija Gorica za 2019. godinu radi usklađivanja s prenesenim viškom sredstava s kraja 2018. godine

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica izglasali su I. izmjenu i dopunu Proračuna Općine Marija Gorica za 2019. godinu radi usklađivanja s prenesenim viškom sredstava s kraja 2018. godine.

Krajem prošle godine, a nakon što su se zatvorile sve stavke, ostalo je 1,6 milijuna kuna viška sredstava koja će se utrošiti tijekom ove godine. Da bi se to ostvarilo trebalo je donijeti rebalans te sredstva rasporediti po stavkama, a najviše će se osjetiti na komunalnim akcijama.

Kako se bliže ljetne vrućine, tako rastu i opasnosti od požara, a marijagoričko područje prepuno je šuma i livada pa su i opasnosti od požara povećane. Stoga je donesene odluka o financiranju Vatrogasne zajednice Općine Marija Gorica s iznosom od 160.000 kuna za provođenje zadaća tijekom požarne sezone.

Ova tema je popraćena i odlukama o načinima zbrinjavanja turista u slučaju većih nesreća, kao i plan motrenja te uključivanja raznih gospodarskih subjekata u takvim slučajevima.