Pogledajte letak

Proračun Općine Rugvica “težak” je 88,4 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice usvojen je proračun težak 88,4 milijuna kuna. Ruku za takav proračun digli su vijećnici HDZ-a i MB 365, dok su suzdržani ostali vijećnici HSS-a. Proračun donosi cijeli niz novih projekata koji jamče daljnji razvoj i prosperitet Općine. Uz to, najavljeno je i povlačenje sredstava iz različitih natječaja i EU fondova.

Neki od najavljenih projekata su gradnja reciklažnog dvorišta, izgradnja poslovnog inkubatora, kao i izgradnja multimedijalnog centra na području sadašnjeg igrališta Nogometnog kluba Rugvica. Osim što će se ove godine završiti radovi na dječjem vrtiću u Jalševcu Nartskom, u planu je i izgradnja dječjeg vrtića u potkrovlju Osnovne škole u Rugvici. Također, u planu je i energetska obnova Vatrogasnog doma u Ježevu, kao i daljnja izgradnja nogostupa diljem Općine.

-Osim toga nastavit ćemo i s nabavkom besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, sufinanciranjem prijevoza srednjoškolaca i studentima, a povećavamo i rodiljnu naknadu za novorođenčad na 2 000 kuna. Osiguravamo i sredstva za božićnice našim umirovljenicima. Povećali smo sredstva za Vatrogasnu zajednicu te potpore lovnom gospodarstvu- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Osim toga, u proračunu su osigurana i sredstva za novoosnovanu općinsku komunalnu tvrtku „Rukom“ koja s radom počinje 1. siječnja.