Reciklažno dvorište otvoreno u Zaprešiću započelo s radom

Investicija je vrijedna 4,3 milijuna kuna, a financirana je iz nekoliko izvora uključujući Grad Zaprešić i Zaprešić d.o.o.

Nakon što je prije više od godinu dana dovršeno reciklažno dvorište u Zaprešiću, ono je sada otvoreno za korisnike i na njemu se može deponirati više od 40 vrsta raznih otpada. Za stanovnike Zaprešića to je potpuno besplatno, a zajedno sa zelenim otocima, odvojenim prikupljanjem otpada na kućnom pragu te nastavku gradnje kanalizacije čini korak dalje u provođenju projekta „Za zeleni Zaprešić“.

-Pozivam naše građane da na ovaj način odvojeno odlažu otpad jer ovo je točka na i zaštite našg okoliša, bolje budućnosti nas i naše djece. Veseli nas da ovo reciklažno dvorište postaje dostupno građanima nakon nešto duže procedure jer je zemljište dijelom bilo u državnom vlasništvu- rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Investicija je vrijedna 4,3 milijuna kuna, a financirana je iz nekoliko izvora uključujući Grad Zaprešić i Zaprešić d.o.o. dvorište čiji direktor je podsjetio i na neka ograničenja.

-Ovo je drugo reciklažno dvorište, nakon onog u Brdovcu, i zaokružujemo priču oko gospodarenja otpadom. Već godinama imamo naplatu odvoza otpada prema volumenu, većina zgrada ima podzemne kontejnere, više od 50 zelenih otoka, vrlo moderna i kvalitetna vozila za odvoz otpada, a sve to bez korekcija cijena. Ovaj otok građanima, dakle ne pravnim osobama već samo fizičkim osobama, omogućava besplatno odlaganje odvojenog otpada, uz pojedina ograničenja poput azbesta kojeg se može predati do 300 kg u pola godine- rekao je direktor Zaprešić d.o.o. Željko Majcen i pozvao građane da za sve detaljne infomacije posjete web stranicu komunalnog ili kontaktiraju njihove službe.

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta, smještenog na ulazu na zaprešićko odlagalište otpada iza tvornice Inter, je svaki radni dan od 7 do 21 sat, a subotom do 13 sati.