Rugvica se kreditno zadužila za 17 milijuna kuna za projekte vrijedne više od 50 milijuna kuna

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica većinom glasova donijeli su odluku o kreditnom zaduženju od 17 milijuna kuna

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica većinom glasova donijeli su odluku o kreditnom zaduženju od 17 milijuna kuna. Radi se o kreditu na rok od 10 godina s kamatnom stopom od 1,38 posto.

-Problema s vraćanjem kredita ne bi trebali imati. Vratili smo već jedan kredit, a vjerujem kako ćemo i drugi- kazao je načelnik Mato Čičak, rekavši kako otplata kredita započinje kad se iskoriste sredstva.

-Ja sam uvjeren kako ta sredstva neće biti sva iskorištena, ako sve bude u redu. Ono što nas očekuje je realizacija brojnih EU projekata među kojima su uređenje poslovne zone, izgradnja prometnica i druge infrastrukture, ali skorašnji početak radova na poduzetničkom inkubatoru, kao i na još jednom dječjem vrtiću. Podižemo standard, tako da će biti još velikih projekata, koje ćemo morati financirati i vlastitim sredstvima- pojasnio je načelnik Čičak.

100 tisuća kuna za toranj crkve u Jalševcu Nartskom

Kreditno zaduženje uvjetovalo je i druge izmjene i dopune općinskog proračuna, u kojem su između ostaloga osigurana sredstva za toranj crkve u Jalševcu Nartskom. Za tu je namjenu osigurano 100 tisuća kuna, a osigurana su i sredstva za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od strane Hrvatskih vitezova, koji će 5. kolovoza organizirati prigodnu svečanost.

Između ostaloga na dnevnom je redu bilo i davanje suglasnosti Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačke županije za kreditno zaduženje od 9 milijuna eura kojima će se financirati dva projekta; Vodoopskrbni sustav Zagreb- Istok te Aglomeracija Vrbovec.

-Cijena vode neće porasti i to je ono što je najvažnije- istaknuo je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten, koji je vijećnicima također isprezentirao izvješće od radu tvrtke za 2018. godinu.

Rugvičani nezadovoljni praćenjem Dugoselske kronike

Na aktualnom satu moglo se čuti kako vodstvo općine nije zadovoljno medijskim praćenjem od strane Dugoselske kronike.

-Nažalost, oni se kao medij pretvaraju u Facebook profil jednog gradonačelnika. Mi možda trebamo razmišljati da se razdvojimo, jer u tom mediju i Pučkom otvorenom učilištu tri jedinice imaju jednake udjele, no nemaju jednaki tretman- kazao je načelnik Mato Čičak.

Također, načelnik Čičak upoznao je vijećnike s osnivanjem Turističke zajednice, za koju vjeruje kako će imati dobar prihod s obzirom na brojne subjekte koji posluju na području općine. Što se aktivnosti ove godine tiče, one će biti usmjerene na organizaciju općinskih manifestacija.