Pogledajte letak

S računa udruge u više godina uzeo 269 tisuća kuna

37-godišnjak u sedam je godina s računa udruge "skinuo" 269 tisuća kuna prikazujući lažne putne naloge i troškove reprezentacije

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, sumnja se da je u vremenskom razdoblju od prosinca 2011. godine do travnja 2018. godine, kao ovlaštena osoba za zastupanje udruge iz Zagreba na bankomatu podigao novac s računa udruge u ukupnom iznosu od 269 tisuća kuna. Od ukupnog iznosa osumnjičeni je 36.526 kuna protupravno prisvojio i pravdao kao troškove reprezentacije, a što nikad nije realizirano, dok je veći dio novca u iznosu od 76.629 kuna pravdao temeljem nevjerodostojnih putnih naloga u koje je unosio neistinite podatke za službena putovanja koja se nisu provela. Naloge je izrađivao na svoje ime te na imena ostalih članova udruge.

Nadalje, preostali novac u iznosu od 155.844 kuna u poslovnim knjigama udruge nije ničim opravdao, odnosno sveukupni iznos od 269.000 kuna je zadržao za sebe.