Samobor dokazao veliko srce

Samoborci su opet trčali za one kojima najviše treba. Na humanitarnoj sportskoj akciji održanoj u bivšoj vojarni u sudjelovalo je 524 sudionika, uz 30-ak volontera, od kojih su neki sportaši, a neki građani željni pomoći. Ukupno su istrčana 5 524 kruga čime je prikupljeno najviše sredstava do sad. Donacijama sudionika prikupljeno je 16 885 kuna te 7 000 kuna u poklon bonu kontrolora letenja, koji će još i kupiti božićne darove za svih 30 štićenika i tako udvostručiti iznos prikupljen na samoj manifestaciji.

Akciju je petu godinu za redom organizirao Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci, štićenicima Udruge Nova budućnost. Svi sudionici, redom “ljudi velikog srca”, trčali su (ili odšetali) krugove dužine 720 metara i time podržali akciju svojim doprinosom. Naime, svaki je od sudionika akcije “Velika srca trče” sudjelovao svojim prilogom, ali su i svakim istrčanim krugom dodatno doprinijeli povećanju iznosa koji osiguravaju Hrvatska udruga kontrolora letenja i Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja, kroz poklon bonove i darove.

Prije starta, ali i za vrijeme trčanja, sudionike je, a posebno djecu, bodrio i sveti Nikola.

Iako je ova akcija humanitarnog, a ne natjecateljskog karaktera, izdvojimo one koji su istrčali najveći broj krugova. To su Matko Reder sa 60 krugova te Goran Herceg i Martin Rešetar s 52 kruga. Kod dama je za izdvojiti Irena Čorko Meštrović s istrčana 44 kruga.