Samoborski proljetni sajam ponudio najbolje od starih vještina

Dok broj obrtnika u Samoboru svakodnevno raste, ovakve manifestacije od velikog su im značaja jer na njima odmah mogu doći do novca

U Samoboru je održan 15. po redu Samoborski proljetni sajam. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, izlagači su i ove godine prezentirali najbolje od svoje gastronomske i enološke ponude, kao i proizvoda tradicijskih suvenira i obrta. Tako se na Sajmu osim ića i pića našlo rukotvorina starih zanata, suvenira, nakita, tekstila, knjiga i učila, cvjetnih aranžmana i ino.

Dok broj obrtnika u Samoboru svakodnevno raste, kako je to istaknuo predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, ovakve manifestacije od velikog su im značaja jer na njima odmah mogu doći do novca, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Samobora Marijan Karlović.

Otvorenju je nazočila i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te pritom napomenula:

-Županija se pozicionira i na turističkoj karti RH, raste broj turista koji dolaze u županiju, a ovaj sajam je dodatni sadržaj koji se nudi. Važan je i stoga što na njemu sudjeluju domaći obrtnici i OPG-ovi koji time dobivaju priliku da upoznaju kupce sa svojim proizvodima, a kako je on i prodajni, pomaže im i u financijskom smislu.