SDP traži da gradonačelnik Bandić i HDZ pokažu imaju li većinu u Gradskoj skupštini

U prostorijama GO SDP Zagreb održana je konferencija za medije na temu: “Postoji li većina u Gradskoj skupštini Grada Zagreba?”. Na konferenciji su sudjelovali predsjednik GO SDP-a Zagreba Gordan Maras i zastupnici Kluba SDP-HSS-NH!PS u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Zvane Brumnić, Matej Mišić, Vesna Nađ, Rajko Ostojić i Renato Petek.

Tom prilikom predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras od HDZ-a i gradonačelnika Bandića traži da pokažu imaju li većinu u Gradskoj skupštini ili da se raspišu novi izbori, jer prema njihovu mišljenju voditi grad nije stand-up komedija.

-Svaki drugi dan se izvaljuje ono što je građanima smiješno. Građanima treba rješavati njihove probleme. Voditi Grad Zagreb je ozbiljan posao, i treba ga raditi tako da se služi građanima te da se rješavaju svakodnevni problemi, a oni se trenutno ne rješavaju. Imamo ogroman problem s odvozom smeća, održavanjem javne rasvjete, a ne funkcionira niti opremanje škola i vrtića- istaknuo je u svom obraćanju Maras, kazavši kako smo od jučer svi svjedoci da ne funkcionira niti Gradska skupština.

-Gradska skupština više nema većine i gradonačelnik nema podrške gradskih zastupnika, zato pozivamo vladajuću većinu da nam pokažu imaju li 26 ruku, jer ako nemaju, onda su izbori jedino logično rješenje- zaključio je Maras.